BARN

Glasögon och linser till barn och ungdomar

Vi har stor erfarenhet av utprovning av glasögon och linser till barn och ungdomar. Vi förstår att kvalitet, omtanke och noggrannhet är viktigt, såväl som ett rimligt pris.

Alla barn som har fyllt åtta år kan komma direkt till oss för synundersökning. Är ditt barn under åtta år krävs först en kontroll av en ögonläkare/ortoptist. Dessa finner ni närmast på Aleris Täby eller St Eriks ögonsjukhus. När ögonläkaren har utfärdat ett recept är ni välkomna till oss så hjälper vi till med resten.

Från och med maj 2016 har alla barn och ungdomar upp till 19 år rätt till glasögonbidrag från Stockholms läns landsting.

Vi är självklart anslutna till detta och ansöker direkt i butiken så att bidraget dras av direkt på glasögonens eller linsernas pris. Bidraget är på 500.- (0-7 år) respektive 800.- (8-19år) och kan förnyas varje gång synen förändrats.

Linser för närsynta

Är ditt barn närsynt är det viktigt att synfelet är rätt korrigerat. För att minska utvecklingen av närsynhet finns särskilda kontaktlinser och glasögonglas som har dokumenterad effekt. Bra för ditt barns framtida komfort och ögonhälsa!

Välkommen att boka ditt barns tid idag!